Een gemiddelde drone kan maximaal een half uur in de lucht blijven, afhankelijk van het type, vermogen en accessoires. Een bedrijf uit Singapore heeft nu een drone ontwikkeld met een aanzienlijk langer uithoudingsvermogen. De Hycopter van Horizon Unmanned Systems (HUS) is uitgerust met een brandstofcel en kan door het gebruik van waterstof maar liefst 4 uur vliegen. De drone werd voor het eerst gedemonstreerd op Unmannend Systems 2015 in New Orleans, USA.

Lithium-polymer hybrid cel

Het was slechts een kwestie van tijd voordat bedrijven zich zouden storten op de verlenging van de vliegtijd van quadcopters. HUS uit Singapore heeft een nieuwe drone ontwikkeld die waterstof gebruikt als energiebron. De lithium polymer hybrid brandstofcel van de Hycopter wordt gemaakt doos Horizon Energy Systems (HES). Het waterstof wordt opgeslagen in de holle constructie van de Hycopter en biedt plaats aan zo'n 4 liter waterstofgas.

Tanken voor $7,50

Conventionele drones maken gebruik van zwaardere batterijen, terwijl waterstof stukken lichter is en het gewicht van de drone logischerwijs ook. Volgens HUS kan de Hycopter tot wel 4 uur in de lucht blijven, wat zo'n 8 keer langer is dan een normale drone. Met een belading van 1 kg neemt de vliegtijd af naar 150 minuten. Een gemiddelde vlucht kost volgens het bedrijf uit Singapore rond de $7,50. Taras Wankewycz, Horizon's Group CEO, laat weten dat het eerste prototype zo goed als af is, en dat de eerste vlucht later dit jaar gepland staat. In de tussentijd is de Hycopter wel beschikbaar als pre-order, alhoewel de exacte verkoopprijs nog niet bekend is. hycopter_brandstofcel_dronehycopter_brandstofcel_drone

Specificaties Hycopter

  • Maximaal take-off gewicht: 5 kg
  • Vliegtijd zonder belasting: max. 4 uur
  • Vliegtijd met 1 kg belasting: 150 minuten
  • Energiebron: lithium polymer hybrid
  • Capaciteit: 4 liter waterstofgas
  • Totaal vermogen: 1414 Watt/u

1 Reacties

  1. wim

    Wauw, mooi hoor

Plaats een reactie