De Brabander Thorstin Crijns heeft een drone ontworpen die krachtig genoeg is om een volwassen mens mee de lucht in te nemen. Crijns testte het prototype zelf uit via een korte testvlucht, zo is te zien in onderstaande video. .

Techniek

Op zijn website legt Crijns uit dat hij al langere tijd rondliep met het idee om een quadcopter te maken die geschikt is om mensen mee te transporteren. Ook gaat hij in op de technische details die kwamen kijken bij het maken van een drone die sterk genoeg is om het gewicht van een mens te dragen.

16 motors

Het prototype dat hij bouwde ging voor de benodigde stuwkracht uit van minimaal 110 kilogram, berekend op basis van de optelsom van zijn eigen gewicht en dat van het frame en de elektrische componenten van de drone. quadcopter-drone-mensen-transport-thorstin-crijnsquadcopter-drone-mensen-transport-thorstin-crijns

128 kg

Dankzij 16 elektromotors kwam de uiteindelijke stuwkracht uit op bijna 128 kg, genoeg om de drone en Crijns zelf de lucht in te krijgen. De testvlucht duurde slechts enkele seconden.

2 Reacties

  1. pm van den engel

    Vind het een mooie oplossing,maar ik denk dat de regering je wel zal dwars bomen om dat het een luchtvaarttoestel is en daar heb je dan weer een brevet voor nodig.Maar gefeliciteerd ga door en verkoop het concept .

  2. Mart Jans

    Ja inderdaad! In principe is het ook geen drone meer, wanneer er iemand op zit :) Maar wel een vet apparaat!!

Plaats een reactie