Sony gaat zich volgend jaar richten op het maken van drones voor gebruik in de bouw, logistiek en landbouw. Door de tegenvallende verkoop van Sony’s Xperia smartphones zoekt het Japanse elektronicaconcern naar andere mogelijkheden om zijn mobiele technologieën in kwijt te kunnen.

Drones

Sony gaat drones maken die haarscherpe beelden maken die automatisch naar een clouddienst worden verstuurd. De productie van de Sony drones komt in handen van Sony’s dochterbedrijf Aerosense. Naar verwachting zal er voor 72 miljoen euro aan onbemande luchtvaartuigen verkocht worden. Aerosense werd in juli 2015 opgericht door Sony en robotfabrikant ZMP om zakelijke klanten met behulp van drones te voorzien van data en diensten.

Drone markt

De dronemarkt maakt de afgelopen jaren een snelle groei door en er ontstaan steeds meer nieuwe drone fabrikanten. Sony heeft veel mobiele technologieën ontwikkeld over de jaren en kan deze technologieën perfect implementeren in drones. sony-drone-concept-hexocopter-xperia-original-drones-aerosensesony-drone-concept-hexocopter-xperia-original-drones-aerosense

1 Reacties

  1. Mart Jans

    Mooi, ben erg benieuwd naar de creatie van Sony wat dat betreft.

Plaats een reactie