Ook Singapore ziet de vele voordelen die pakketbezorging door middel van drones met zich meebrengt. Daarom wil SingPost, hét nationale postbedrijf van Singapore, ook onbemande pakketbezorgende vliegtuigjes in gaan zetten voor verschillende doeleinden.

Testen

Om drone bezorging uiteindelijk daadwerkelijk mogelijk te maken, moeten er eerst testen uitgevoerd worden. Daarom heeft SingPost, in samenwerking met Infocomm Development Authority of Singapore (IDA) een test uitgevoerd waar gekeken werd of drone bezorging mogelijk is. In de test werd gekeken of het vliegtuigje in staat was om een brief over een afstand van 2,3 kilometer te bezorgen (van Lorong Halus naar Pulau Ubin). Ook werd er een pakketje bezorgd met een T-shirt erin. In de test werd gebruik gemaakt van een aangepaste Pixhawk Steadidrone. De Pixhawk had 5 minuten nodig om de bestemming te bereiken. Om deze test mogelijk te maken was er toestemming nodig van maar liefst zes instanties, waaronder de politie en de luchtmacht.

Nog niet mogelijk

Een woordvoerder van SingPost geeft echter wel aan dat drone bezorging op dit moment nog niet mogelijk is. Er moet nog veel gebeuren op het gebied van techniek, regelgeving en veiligheid. Ook de infrastructuur is op dit moment nog niet klaar voor drone bezorging. In de toekomst lijkt het echter wel een onontkoombare ontwikkeling vanwege de vele lagere kosten en de snellere levering.

De Pixhawk

SingPost en Ida geven aan dat de Pixhawk wel de veiligheid garandeert die nodig is. Daarnaast is het vliegtuigje uitgerust met mechanismen die ervoor zorgen dat het pakketje op het correcte adres arriveert. Op dit moment is SingPost bezig met het ontwikkelen van een applicatie waarbij klanten aan kunnen geven het pakketje via een drone te willen ontvangen. Daarnaast kan de geprefereerde datum voor het leveren van het pakketje via deze app aangegeven worden. SingPost-drone-delivery-bezorging-pakket-615x350SingPost-drone-delivery-bezorging-pakket-615x350

Andere bedrijven

Bedrijven zoals DHL en Amazon zijn al volop bezig met plannen voor pakketbezorging. Ook het Nederlandse PostNL gelooft in pakketbezorging door middel van drones. Deze partijen worden alleen op dit moment nog beperkt door de regelgeving van de FAA. De eerste pakketbezorging door middel van een drone heeft echter wel al plaatsgevonden. Op 17 juli 2015 werd de primeur van eerste drone pakketbezorging behaald door Flirtey.

0 Reacties

    Plaats een reactie