Zero Zero Robotics introduceert Hover Camera, een drone die niet alleen compact is, maar ook extra veilig dankzij het propellerbeschermende cartridge ontwerp.

Hover Camera

Hover Camera is een opvouwbare drone met een elegant design dat veel overeenkomsten vertoont met een ouderwetse videocassette (lees: videoband). De vliegende camera heeft een speciaal carbon-fiber frame dat ervoor zorgt dat de lucht vrij spel heeft, maar de propellers volledig zijn afgeschermd. Dankzij dit propellerbeschermende ontwerp kan een gebruiker de drone altijd veilig vastpakken.

Zero Zero Robotics introduceert revolutionaire Hover Camera

Zwevende camera

Hover Camera laat je los in de lucht en dankzij optische en sonar sensoren blijft de camera zweven op een vast punt. Via de iOS of Android app kan een gebruiker de exacte positie van de Hover Camera bepalen. Het apparaat kan tot zo'n 50 meter hoog vliegen.

Zero Zero Robotics introduceert revolutionaire Hover Camera

Gezichtsherkenning

Hover Camera is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 801 processor, die je ook kunt vinden in smartphones zoals HTC One M8 en Samsung Galaxy S5. Deze ingebouwde computer is in staat zijn omgeving te analyseren en lichamen en gezichten te herkennen. Zelfs zonder gebruik van je smartphone zal de Hover Camera zich zo positioneren dat er een goed shot wordt gemaakt met gezichten van aanwezigen in het middelpunt.

Zero Zero Robotics introduceert revolutionaire Hover Camera

Auto Follow

Hover Camera positioneert zich niet alleen goed, maar is ook in staat een object te volgen. De ingebouwde camera schiet 4K Ultra HD video en maakt 13 megapixels foto's.

Vliegtijd

De Hover Camera zweeft zo'n 7 minuten op een volle accu. De accu zit aan de bovenkant van het apparaat en is eenvoudig te verwisselen zodat de vliegtijd eenvoudig is te verlengen met behulp van een nieuwe accu.

Zero Zero Robotics introduceert revolutionaire Hover Camera

Productnaam

Opmerkelijk is dat de fabrikant het product betiteld met "Hover Camera" en niet spreekt over 'drone' of 'quadcopter'. Enerzijds om onderscheidend en niet de zoveelste drone te zijn , maar anderzijds ook om het product niet in de gevoelige categorie 'drone' te stoppen.

Geen FAA registratie vereist

Aangezien de Hover Camera minder dan 250 gram weegt hoeven Amerikanen de drone niet te registreren bij de Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA).

Zero Zero Robotics introduceert revolutionaire Hover Camera

Najaar 2016

Zero Zero Robotics, een startup uit Bejing, hoopt de eerste serie Hover Camera's in de herfst van dit jaar klaar te hebben voor verzending. De verwachte adviesprijs zal rond de 600 euro liggen.

2 Reacties

  1. Klaas

    Dit is echt supervet!

  2. Ruud

    Super gave drone, die wil ik hebben!

Plaats een reactie