Intel heeft het Duitse drone softwarebedrijf MAVinci overgenomen. MAVinci ontwikkelt software voor het plannen van vluchten met drones. Het is niet bekend voor welk bedrag het bedrijf is overgenomen. Eerder nam Intel ook het Duitse Ascending Technologies over.

MAVinci

Chipfabrikant Intel ziet kansen in de drone industrie en heeft daarom het Duitse MAVinci overgenomen. MAVinci is een bedrijf met twintig werknemers en is gespecialiseerd in de ontwikkeling van flight-planningsoftware voor drones. Het bedrijf wordt onderdeel van de New Technology Group van Intel. Hier werken zij samen met het eveneens Duitse Ascending Technologies.

Intel neemt Duitse drone softwarebedrijf MAVinci over

Ascending Technologies

Anil Nanduri, hoofd uav-afdeling bij Intel, vindt dat de flight-planningsoftware van MAVinci de beste in zijn klasse is. Het Duitse bedrijf maakt onder andere desktopsoftware voor het plannen van dronevluchten over grote gebieden. MAVinci gaat samenwerken met Ascending Technologies die ook intelligente softwaresystemen ontwikkeld voor drones. Ascending Technologies werd begin 2016 overgenomen door Intel.

Data verwerken

Intel presenteerde in oktober haar eerste 'eigen' Falcon 8+ voor industriële toepassingen. Deze drone werd ontwikkeld op basis van een model van Ascending Technologies. Intel ziet zowel in de industriële toepassingen als voor de consumenten een interessante markt. Het bedrijf wil software en hardware kunnen leveren voor geavanceerde drones. Een dronevlucht kan zo'n 50GB aan data opleveren. Intel ziet kansen in het aanbieden van systemen om die data te verwerken.

Intel neemt Duitse drone softwarebedrijf MAVinci over

0 Reacties

    Plaats een reactie