Tesla CEO Elon Musk heeft samen met 115 andere Artificial Intelligence specialisten een open brief geschreven aan de Verenigde Naties om de gevaren van dodelijke autonome wapens te herkennen en hun gebruik internationaal te verbieden.

Elon Musk waarschuwt Verenigde Naties voor autonome gevechtsrobots

Brief

De brief werd afgelopen weekend onthuld tijdens de International Joint Conference on Artificial Intelligence (IJCAI 2017) in Melbourne. En hoewel het klinkt als een probleem in de verre toekomst, Musk heeft absoluut een punt dat we ons zorgen moeten maken over deze nieuwe vorm van wapens.

Specialisten

Naast Musk was de brief ondertekend door 115 andere Artificial Intelligence specialisten zoals Google's DeepMind oprichter Mustafa Suleyman en Jerome Monceaux van Aldebaran Robotics (makers van de Pepper robot).

Elon Musk waarschuwt Verenigde Naties voor autonome gevechtsrobots

Snel

Volgens experts ontwikkelen kunstmatige intelligentie en robotica zich in zo’n snel tempo dat een oorlog met autonome wapens al binnen enkele jaren - en niet decennia - werkelijkheid kan zijn. Volgens de briefschrijvers is het cruciaal dat we beseffen hoe drastisch deze technologieën de manier van oorlogsvoering kunnen veranderen.

Terroristen

Om nog maar te zwijgen over de gevaren van autonome wapens die door terroristen kunnen worden ingezet tegen burgers. Dit is een rampscenario waar niemand aan wil denken.

Elon Musk waarschuwt Verenigde Naties voor autonome gevechtsrobots

Toekomst

Op dit moment is deze toekomst al dichterbij dan we denken. Zo zijn er al verschillende automatische wapens die ingezet worden om vliegtuigen neer te kunnen halen en worden drones ook vaker ingezet om militaire acties uit te voeren.

Verbod

De ondertekenaars van de brief hopen dat autonome wapens op internationaal worden verboden zoals de afspraken die gelden voor chemische en nucleaire wapens.

0 Reacties

    Plaats een reactie