In februari lekten er al patenten van de Inspire 3 (zie boven), dus het was slechts een kwestie van tijd tot de officiële aankondiging. Wij zetten hieronder de verwachte specs en vernieuwingen op een rijtje.

Camera

De Inspire 3 maakt naar alle waarschijnlijkheid een flinke sprong in camerakwaliteit. Volgens geruchten kan de drone filmen in 8K-videoresolutie met 75 fps, 6K met 100 fps en 4K met 200 fps. Naast de hoofdcamera zal de Inspire 3 ook worden geleverd met een verbeterde FPV-camera van hogere kwaliteit dan die van de Inspire 2. De meest veeleisende gebruikers kunnen een Zenmuse X9-camera onder drone hangen.

DJI presenteert Inspire 3 op 13 april

Vliegtijd en beeldtransmissie

De Inspire 3 zal naar verwachting een vliegtijd hebben van 35 minuten, wat 5-7 minuten langer is dan de Inspire 2. De beeldoverdracht maakt nu eindelijk gebruikt van DJI's OcuSync-susteem. Dit vermindert de latentie en vergroot het bereik aanzienlijk. Er gaan zelfs geruchten dat de Inspire 3 een speciale versie van OcuSync krijgt die nog beter is dan OcuSync 3.

Nog meer vernieuwing

Er gonzen verschillende geruchten over andere mogelijke functies van de Inspire 3. Zo zou de drone automatisch obstakels kunnen ontwijken in alle richtingen, in plaats van slechts drie. Ook zou de gimbal nog preciezer bestuurd kunnen worden. De drone zou tot slot wat lichter zijn dan de Inspire 2 om de accuduur te verlengen, hoewel het exacte gewicht nog niet bekend is.

Aankondiging

We hebben er lang op moeten wachten, maar de DJI Inspire 3 belooft een flinke sprong voorwaarts te worden. Op 13 april worden alle details uit de doeken gedaan, dus we moeten nog heel even geduld hebben.

  • Tags:

0 Reacties

    Plaats een reactie