Het Amerikaanse bedrijf A2Z heeft de RDSX Pelican geïntroduceerd, de eerste 'ready to fly' bezorgdrone die beschikbaar is voor aankoop. Met een payloadcapaciteit van 5 kg en een bereik van 40 km biedt deze hybride VTOL-drone nieuwe mogelijkheden voor ondernemers, mits ze over de nodige vergunningen beschikken om te mogen bezorgen per drone.

RDSX Pelican: de hybride VTOL-drone

De RDSX Pelican is een hybride VTOL-drone, wat betekent dat hij verticaal kan opstijgen en vervolgens horizontaal kan vliegen met behulp van vaste vleugels (fixed wing). Dit stelt de drone in staat om op te stijgen en te landen op krappe locaties, wat een landingsbaan niet langer noodzakelijk maakt.

A2Z brengt eerste bezorgdrone op de markt voor ondernemers


Specificaties van de RDSX Pelican

De drone heeft een payloadcapaciteit van 5 kg en kan ladingformaten aan tot 400 x 300 x 300 mm, zonder speciale bezorgdozen te vereisen. Met de optionele geïntegreerde lier kan de drone pakketjes zachtjes neerzetten zonder te hoeven landen of dat er iemand aanwezig moet zijn om het pakket in ontvangst te nemen.

Regelgeving

Enthousiaste ondernemers die een bezorgbedrijf willen beginnen, dienen wel op de hoogte te zijn van de regelgeving. Zo is er een speciale BVLOS-vergunning vereist voor vluchten buiten het zicht. Daarnaast weegt de drone 27.5 kg, waardoor deze in de specific categorie valt, wat betekent dat een vliegvergunning noodzakelijk is.

Prijs en beschikbaarheid

De basisuitvoering van de A2Z RDSX Pelican bezorgdrone kost $29.000. Pre-orders worden momenteel geaccepteerd en de eerste leveringen worden naar verwachting nog deze maand verzonden. Het optionele liersysteem kan tegen een meerprijs worden aangeschaft.

0 Reacties

    Plaats een reactie