GoPro roept alle reeds uitgeleverde Karma drones terug. De drone van 799 euro kan namelijk zo maar uitvallen tijdens de vlucht. Oei, wederom een tegenvaller voor de Amerikaanse actioncam-fabrikant...

Defect

Terwijl de aandacht in de Verenigde Staten volledig gericht is op de presidentsverkiezingen komt GoPro met de mededeling dat eigenaren van de Karma drone hun nieuwste aanwinst retour moeten zenden. Volgens GoPro zou "in a very small number of cases" de Karma drone uit zijn gevallen tijdens de vlucht. Het bedrijf benadrukt dat er geen ongevallen hebben plaatsgevonden naar aanleiding van het defect.

GoPro roept alle Karma drones terug

Retour

In overleg met Federal Aviation Administration (FAA) en U.S. Consumer Product Safety Commission roept GoPro alle uitgeleverde drones terug en biedt klanten hun aankoopbedrag terug. Volgens The Verge zou het gaan om zo'n 2.500 stuks.

"We betreuren dat we onze klanten hebben gehinderd en we doen alles om het terugkeer-en terugbetaling-proces zo eenvoudig mogelijk te maken", zo meldt Nick Woodman, oprichter en CEO van GoPro, in een officiële persverklaring.

GoPro roept alle Karma drones terug

Neerwaarts

Voor de release was de hoop gevestigd dat de Karma drone het Amerikaanse bedrijf uit haar zogenaamde 'downswing' te halen. De Karma drone lijkt GoPro niet echt te helpen, maar wellicht verder in de problemen te helpen. Het is niet verwonderlijk dat GoPro het moeilijk heeft met haar Karma drone. Een aantal dagen na aankondiging van de Karma drone, presenteerde het Chinese DJI haar eerste portable drone. Met de indrukwekkende specificaties van haar nieuwste 'Mavic Pro' blaast DJI de Karma drone volledig omver.

GoPro roept alle Karma drones terug

0 Reacties

    Plaats een reactie