DJI presenteert vandaag de Mini 3 Pro. De DJI Mini 3 Pro is de langverwachte opvolger van de DJI Mini 2 en de ultieme krachtpatser onder de 250 gram.

Langverwacht

Over de Mini 3 gaan al maanden geruchten. Mening droneliefhebber kijkt reikhalzend uit naar deze kleine krachtpatser, die de ultieme drone onder de 250 gram belooft te worden. Eindelijk is het zover en onthult DJI alle details!

Verbeterde camera

De Mini 3 Pro is uitgerust met een 1/1,3-inch CMOS-sensor met ondersteuning voor HDR-video. Opnamen zijn mogelijk in 4K resolutie met 60 fps of full HD met 120 fps. Foto’s maakt de camera in 48 MP RAW. Het diafragma van de lens is f/1.7

Verticale opnames

Uniek is de mogelijkheid om de camera 90º te draaien voor het maken van verticale video’s en foto’s voor apps op smartphones. DJI noemt dit True Vertical Shooting. Verder biedt de DJI Mini 3 tot 4x digitale zoom. Dit haalt objecten dichterbij, al lever je hiervoor wel wat beeldkwaliteit in.

Gewicht

De indrukwekkende specs gaan gelukkig niet ten koste van het gewicht. DJI heeft het voor elkaar gekregen om ook de DJI Mini 3 Pro onder de 250 gram te houden. Met een gewicht van 249 gram zijn ze daar in geslaagd en hierdoor is er geen cursus of dronebevet nodig om met de drone te mogen vliegen. Enkel de drone registeren is voldoende.

DJI presenteert Mini 3 Pro


Sensoren

De DJI Mini 3 Pro biedt voor het eerst in de Mini-reeks automatische obstakelontwijking. De drone maakt hiervoor gebruik van speciale sensoren voor, achter en onderop de drone. De Mini 3 Pro kan zo obstakels herkennen en deze automatisch ontwijken tijdens het vliegen. Dit maakt de nieuwe Mini ook voor beginners een verantwoorde en veilige keuze.

Vliegtijd

Volgens DJI kan de Mini 3 Pro tot wel 34 minuten vliegen op een volle accu. Voor een drone met deze specs in zo'n kleine verpakking is dat al erg goed, maar het kan nog beter. De optionele Flight Battery Plus biedt een vliegtijd tot wel 47 minuten. De drone komt hiermee alleen wel boven de 250 gram uit, waardoor er strengere regelgeving van toepassing is.

Vliegsnelheid

Net zoals eerdere DJI drones is de Mini 3 Pro uitgerust met een Sport Mode waardoor extra hoge snelheden gehaald kunnen worden. De maximum snelheid van de drone bedraagt zo'n 16 meter per seconde, wat neerkomt op zo'n 35 kilometer per uur.

DJI Fly app

De Mini 3 Pro werkt met een nieuwe app: DJI Fly app. Via de app is het erg eenvoudig om binnen enkele klikken de meest professionele opnames te maken. Net zoals eerder DJI drones beschikt de Mini 3 Pro over zogenaamde 'QuickShots', namelijk: Dronie, Rocket, Circleen Helix.

DJI presenteert Mini 3 Pro


Drie versies

DJI Mini 3 Pro is verkrijgbaar in maar liefst drie uitvoeringen. De standaard uitvoering bevat alleen de drone. De tweede uitvoering bevat ook de DJI RC-N1 remote controller, bekend van de DJI Mini 2. De derde versie bevat de nieuwste DJI RC Smart Controller met ingebouwd scherm. Tot slot is er nog de Fly More Kit. Dit aanvullende pakket bevat 2 extra accu's, oplaadstation, 2 extra paar propellers, propeller guard, USB lader en draagtas.

Prijs

DJI Mini 3 Pro is verkrijgbaar vanaf 739 euro. Deze wordt geleverd exclusief afstandsbediening. Voor 829 euro is de Mini 3 Pro ook verkrijgbaar met DJI RC-N1 Controller en voor 999 euro heb je de ultieme set met DJI RC Remote met ingebouwd scherm.

Bron: DJI

0 Reacties

    Plaats een reactie