Door een automatische software update van de DJI Inspire 2 drone kan het zijn dat deze uitgevoerd wordt tijdens een vlucht. Dit is erg kwalijk, want de drone kan dan namelijk uit de lucht vallen.

Crash

Uit diverse posts op het gebruikersforum van DJI blijkt dat veel Inspire 2 drones uit de lucht zijn komen vallen na een plotselinge software update. De software update zou namelijk automatisch uitgevoerd worden en eindigen met een reset. De stroomtoevoer stopt en de drone komt letterlijk uit de lucht vallen.

Automatische firmware update DJI Inspire 2 drones zorgt voor crashes

Firmware update

Een getroffen DJI Inspire 2 piloot schrijft op het forum dat hij een bericht kreeg in de besturingsapp waarin stond dat er een verschil zat tussen de firmware van de app en de firmware va de drone. Daarop verdween het vluchtbesturingsscherm en zag hij vervolgens een downloadpercentage. Toen hij direct zijn drone probeerde te landen was het al te laat. Het stroom viel uit en de drone viel naar beneden.

Drone aan de grond

Er zijn ook mensen op het forum die melden dat de stroomtoevoer van de drone ook stopt wanneer de drone een probleem opmerkt. Hierdoor zijn al meerdere drones uit de lucht komen vallen. Gebruikers adviseren elkaar om de drone aan te zetten en op de grond te laten staan, totdat er een software-update is geïnstalleerd. Dronefabrikant DJI heeft zelf nog niet gereageerd op de incidenten.

GoPro Karma

GoPro kampte eerder ook met het probleem dat de stroomtoevoer van hun Karma drone stopte. Hierdoor kwamen ze massaal uit de lucht vallen. Echter was dit probleem een ontwerp fout en niet op te lossen door een simpele software update. De GoPro Karma drone werd uit de handel genomen en is pas sinds kort weer te koop.

Automatische firmware update DJI Inspire 2 drones zorgt voor crashes

0 Reacties

    Plaats een reactie