Terwijl Nederlandse sportfans zich zondag bekommerden om de spannende voetbalwedstrijden en heel Frankrijk dit weekend in teken stond van de verkiezingen, keken droneliefhebbers en filmmakers uit naar het speciale - en mysterieuze - event van dronefabrikant DJI.

Op zondag 23 april 2017 hield DJI een speciale bijeenkomst in Las Vegas, Nevada. Het prachtige Wynn hotel- en casinoresort op de bekende 'Strip' was het toneel voor de presentatie van nieuwe DJI producten.

Al enige tijd voorafgaand aan het event werd er druk gespeculeerd over de producten die de Chinese dronegigant zou aankondigen. Zou het gaan om de presentatie van DJI's eerste racedrone? Of toch een FPV bril? Geen van alle voorspellingen waren juist, want DJI verraste haar publiek met de presentatie van totaal andere producten en dit maal géén onthulling van een nieuwe drone.

Ronin 2

Het event opende met de presentatie van DJI's nieuwe Ronin camera stabilisator: Ronin 2.

DJI presenteert nieuwe producten tijdens launch-event in Las Vegas

"Ronin 2 verbetert elk aspect van de operationele ervaring van de camera en is de beste stabilisator die we ooit hebben gemaakt", zegt Paul Pan, Senior Product Manager van DJI. "Volledig herontworpen om te voldoen aan de behoeften van de professionele videomakers, maakt Ronin 2 het makkelijker dan ooit om prachtige opnames te maken onder de meest uiteenlopende situaties."

Ronin 2 geeft filmmakers volledige vrijheid om de juiste camera voor iedere gewenste opname te selecteren. Een vergrote camerakooi en 50 mm uitschuifbare armen ondersteunen alles van DSLR's tot volledige cinematische camera's en lenzen. Krachtige gimbalmotoren zorgen voor voldoende draagvermogen tot 13.6 kilogram. Dankzij de ingebouwde GPS-technologie is de Ronin 2 in staat om ook bij een snelheid van maximaal 75 km per uur prestaties te leveren van ultieme precisie.

High-performance accessoires

Naast de Ronin 2 presenteerde DJI ook een aantal high-performance accessoires.

Cendence remote controller

Zo presenteerde de dronegigant een nieuwe remote controller genaamd 'Cendence'. Deze nieuwe afstandsbediening is speciaal ontworpen voor professionals die veelzijdigheid, efficiëntie en personalisatie binnen handbereik willen hebben. Het intuïtieve ergonomische ontwerp past perfect in je handen, waardoor je makkelijk toegang kunt krijgen tot programmeerbare functietoetsen en draaiknoppen.

DJI presenteert nieuwe producten tijdens launch-event in Las Vegas

Gebruikers kunnen aangepaste knopconfiguraties programmeren en opslaan voor verschillende vlucht- en opnamemogelijkheden. De controller is voorzien van twee wieltjes die gebruikt kunnen worden om de pitch en yaw van de gimbal aan te passen.

Met behulp van Cendence hebben piloten direct toegang tot functies zoals ISO, scherpte, sluitertijd, focus en meer, zonder te hoeven werken met het touch-menu op hun mobiel.

Cendence beschikt over ingebouwde SDI- en HDMI-videotransmissiepoorten voor live HD-uitzend- en streamingtoepassingen, en kan gemakkelijk worden aangepast om de DJI Lightbridge of WiFi-videotransmissie technologie te gebruiken.

De controller kan worden uitgerust met smartphones, tablets en DJI's CrystalSky-monitoren. Ook beschikt de zender over een kleinere secundair scherm om kritieke telemetriegegevens te tonen.

De ingebouwde accu levert prestatie tot maximaal 4 uur en het vermogen om deze accu te verwisselen zorgt ervoor dat je nooit met een lege accu hoeft te komen staan.

Cendence is compatibel met DJI's Matrice 200 en Inspire 2 drones. Cendence zal later dit jaar beschikbaar zijn, geprijsd op $999,- (USD).

DJI Tracktenna

Ook introduceerde DJI haar nieuwe 'Tracktenna', een high-gain antenne die een nieuw tijdperk van draadloze communicatie introduceert door de betrouwbaarheid van het signaal over lange afstanden te verbeteren en eventuele storingen tegen te gaan.

DJI presenteert nieuwe producten tijdens launch-event in Las Vegas

DJI Tracktenna is tevens uitgerust met ingebouwde sensoren en een twee-assige gimbal waardoor de antenne zichzelf altijd in de richting van het vliegtuig wijst, waardoor de verbinding wordt gecontroleerd, zelfs wanneer de gebruiker in beweging is of zich op een voertuig bevindt.

Wanneer de antenne wordt gebruikt in combinatie met de nieuwe Cendence-controller, kan DJI Tracktenna de transmissie-afstand vergroten tot meer dan 10 km, waardoor professionals meer responsiviteit en vertrouwen krijgen bij het uitvoeren van complexe vluchten, zoals zoek- en reddingsoperaties, inspecties van stroomlijnen, inspecties van pijplijnen, live HD-uitzending, filmopnames en meer.

DJI Tracktenna ondersteunt zowel 2,4 GHz als 5,8 GHz frequentiebanden, waardoor de signaalstabiliteit groter wordt. Prijzen en beschikbaarheid voor DJI Tracktenna worden later bekendgemaakt.

CrystalSky monitor

Bezoekers van het event in Las Vegas konden ook de nieuwe CrystalSky monitoren bekijken. Deze nieuwe DJI monitoren bieden meer helderheid voor piloten, fotografen en filmmakers dan de inzet van smartphones en tablets. De CrystalSky-serie beschikt over maximaal 2000 cd/m2, dat vier keer helderder is dan een smartphone of tablet, waardoor de zichtbaarheid van het scherm zelfs in het volledige daglicht mogelijk is.

DJI presenteert nieuwe producten tijdens launch-event in Las Vegas

CrystalSky-monitoren zijn verkrijgbaar in 2 maten: 5,5 inch en 7,85 inch. Ze zijn bevestigen op de nieuwe Cendence controller, maar dankzij een speciale montagebeugel ook te bevestigen op andere DJI controllers. Via een secundaire externe accu kunnen de schermen in ideale omstandigheden maximaal 6 uur werken.

CrystalSky werkt met geoptimaliseerde versies van de DJI GO, DJI GO 4 en DJI Pilot apps en bevat twee microSD-kaartsporen voor snelle opslag en weergave van gecodeerde 4K video.

De CrystalSky monitoren zullen binnenkort beschikbaar zijn in drie configuraties: een 5.5 inch, 1000 cd/m2 versie voor $469,- (USD); een 7,85 inch, 1000 cd/m2 versie voor $699,- (USD); En een 7,85 inch, 2000 cd/m2 versie voor $999,- (USD).

DJI Circle

Tenslotte introduceerde DJI een nieuwe service voor professionele en geavanceerde klanten met veeleisende behoeften. Via het nieuwe DJI Circle-programma kunnen veeleisende klanten gebruik maken van een premium klantenserviceprogramma dat zich toelegt op het garanderen van wereldwijde service wanneer hulp nodig is.

DJI presenteert nieuwe producten tijdens launch-event in Las Vegas

Het programma biedt een brede dekking over een periode van twaalf maanden voor maximaal vijf DJI producten, waaronder de Inspire, M600, Mavic Pro en Phantom drone series, en de Ronin en Osmo handheld stabilisatoren.

Elk DJI Circle-lid wordt gekoppeld aan een persoonlijke DJI conciërge om hen te begeleiden door de vele voordelen van het programma en ervoor te zorgen dat ze gemakkelijk en efficiënt kunnen profiteren van deze functies. De conciërge kan beherende accuverhuring beheren, productverzendingen prioriteren, technische vragen beantwoorden, informatie leveren op maat van de specifieke behoeften van haar leden, en hen uitnodigen voor exclusieve DJI-evenementen.

De voordelen van DJI Circle op een rijtje:

Accuhuur Service - Op verzoek kunnen accu's geleverd worden om ervoor te zorgen dat je DJI-apparaten altijd voldoende vermogen hebben voor elk project. Deze dienst helpt je ook om beperkingen voor vliegreizen te vermijden aangezien je tijdens de meeste vluchten maar een beperkt aantal LiPo accu's mag meenemen.

Apparaat reparatie en back-up service - Ontvang dekking voor het repareren van schade aan DJI producten tot $15.000,- (USD) per jaar. Bij het verzenden van een product naar DJI voor reparatie ontvang je een tijdelijk vervangend apparaat dat gebruikt kan worden tot de reparatie is voltooid, waardoor je altijd verzekerd bent van een werkend apparaat.

Globale SOS-service - Krijg toegang tot medische hulpdiensten als je ziek of gewond raakt tijdens een verre reis, zodat je ook met vertrouwen projecten in afgelegen locaties over de hele wereld kunt aannemen.

Exclusieve lidmaatschapsvoordelen - Wees de eerste die nieuwe DJI-producten ontvangt en exclusief toegang krijgt tot DJI-evenementen en netwerkmogelijkheden.

Airport Lounge Access - Reis in comfort met gratis toegang tot meer dan 850 lounges over de hele wereld.

Om de hoge kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen, zal DJI Circle vanaf mei 2017 alleen beschikbaar zijn voor klanten in de Verenigde Staten en China. De kosten bedragen $4.699,- (USD) voor een periode van 12 maanden.

0 Reacties

    Plaats een reactie